Porkkanakakku on yksi suosikkileivonnaisistani! Se sopii hyvin myös näin pääsiäisen aikaan ja halusin tehdä siitä tällä kertaa jotain erilaista. Päädyinkin testaamaan porkkanakakkua muffinsien muodossa ja ne ovat vähintään yhtä hyviä kuin kakkunakin! Ja erittäin yksinkertaisia valmistaa.
Porkkanakakkumuffinssit
~ 12 kpl ~
Taikina:
2-3 porkkanaa
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
Kuorrutus (pursottamalla riittää noin 6-7 muffinsin päälle):
175 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita
2 dl tomusokeria
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja lisää sen joukkoon sokeri, sekoita. Lisää kanamunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Lisää vielä joukkoon maito sekä porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
Laita muffinsipellille muffinssivuoat koloihin ja jaa taikina vuokiin. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää siihen tuorejuusto ja vatkaa seos tasaiseksi ja edelleen kuohkeaksi. Siirrä kuorrute pursotuspussiin ja pursota jäähtyiden muffinsien päälle sekä koristele esimerkiksi strösseleillä. Mikäli et halua pursottaa kuorrutetta, voi sen levittää muffinsien päälle ja koristella halutessaan myös strösseleillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti