Pikkuleivät top 5, osa 4


Nejäs suosikki pikkuleipäni on erilaiset cookiet. Niitä ei ehkä suoranaisesti lasketa pikkuleiviksi, mutta tässä kohtaa rikon rajoja ja otan ne mukaan tähän sarjaan. Cookiet ovat siitä mukavia tehdä etteivät ne vaadi monia työvaiheita ja niitä voi helposti muunnella. 

Tämän suklaacookie ohjeen olen saanut entiseltä työkaveriltani lähes 10 vuotta sitten ja siitä tuli heti yksi suosikkiohjeistani. Ne ovat mukavan suklaisia ja ohjeeseen sopii erilaiset suklaat: tummasuklaa, maitosuklaa, valkosuklaa tai yhdistelmä kaikkia, mitä milloinkin kaapista sattuu löytymään. Koostumus on cookielle tyypillinen: pinnalta rapea ja sisältä mukavan pehmeä. 




Suklaacookiet
~ noin 30 kpl ~

125 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl ruokokidesokeria (tai fariinisokeria)
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoja
150 g suklaata rouhittuna (suklaahippuja)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa keskenään ja siivilöi kahdessa osassa voi-sokerivaahtoon. Sekoita, lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Nostele taikinasta noin 1,5 rkl kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle. Cookiet eivät leviä paljoa, mutta niiden väliin kannattaa jättää hieman rakoa. Paista 175 asteisessa uunissa 5-8 minuttia. Nosta cookiet jäähtymään ritilän tai leikkuulaudan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti